3 Bedste diæter til vægt og sundhed 2020

Spring salad shot from above on rustic wood table

Vil du spise sundere og få et bedre helbred, mens du tager miljøet i betragtning? Her er den kost, du skal fokusere på i år!

De 3 sundeste diæter i 2020 er:

Middelhavsdiet

Vinder for tredje år i træk! Middelhavsdiet indeholder masser af frugt og grøntsager, fisk, bønner, godt fedt fra nødder og oliven, for eksempel, men begrænset til rødt kød, sukker, mejeriprodukter og mættet fedt. Et stort antal undersøgelser viser, at kosten kan forhindre sygdomme som hjertesygdomme, kræft og aldersrelaterede sygdomme i hjernen. Derudover forhindrer det overvægt. Andre fordele er, at det er let at følge, og at kosten er klimasmart.

DASH diæt

Navnet står for Diætmetoder til at stoppe hypertension og er virkelig en diæt beregnet til at sænke højt blodtryk. De spiser hovedsageligt mad såsom frugt, grøntsager, fuldkorn, magert protein og mælkeprodukter med lavt fedtindhold. Fælles for fødevarerne er, at de er rige på calcium, kalium, fiber og protein, som alle hjælper med at holde blodtrykket nede. Salt og sukker skal på den anden side være forsigtige. Undersøgelser har vist, at kosten kan sænke blodtrykket på bare et par uger.

Flexiterian

Kort sagt, at være flexitar betyder, at du er en fleksibel vegetar, der hovedsageligt spiser vegetar med masser af grøntsager, bønner og fuldkorn. Men kød og fisk er tilladt i moderation. Så der er ingen grund til at gå bort fra noget, men ideen er, at du tilsætter mere vegetarisk protein generelt, og at du spiser hel vegetar mindst et par dage om ugen. Ifølge forskning er dette en god måde at holde styr på vægten. Undersøgelser viser, at vegetarer normalt vejer 15 procent mindre end ikke-vegetarer. Undersøgelser viser, at flexitarer også vejer mindre end kødædende.

Leave a comment